Just Do You

Vid hvem du er, ændrer hvad du gør og lev det liv du brænder for

Et par sæder i et fly

En dag møder jeg et ungt par, mens vi finder os til rette i hver vort flysæde. Det hele starter med, at der bare ikke er særlig meget plads, så det er med at flytte sig i takt så at sige og det kommer der et møde ud af… for selvfølgelig kan det ikke undgås, at takten går skævt på et tidspunkt.

I det øjeblik finder vi ud af, at humor er en god ting, når pladsen er trang og så er det lige meget, at vi er på vej ud i hvert vores verdenshjørne. Lige i dette øjeblik mødes vores veje. Vi snakker om alt mellem himmel og jord, underholder resten af flyet også til glæde for stewardessen, som helt naturligt deltager i samtalen, når hun kommer forbi. Det er som om, vi for en stund har valgt, at vi er sammen om skabe et rum med spas, så udfordringen med pladsen kommer i anden række, især når tanken kommer på, at dette er første trin på en 30 timers lang rejse for os alle tre…. bare til hvert sit kontinent – jeg rejser øst over, mens de fortsætter vest over, når vi stiger af flyet.

Det er, som om den historie vi fortæller hinanden, bare må gøres færdig, inden vi skilles, så mens security undersøger tasker og tøj for gud ved hvilken gang, så snakker vi videre. Efterhånden er det også ved at være en rutine, men det er åbenbart ikke gået op for vagterne, for de er mere forvirrede over procedure mv, end vi er. Det bidrager også til vores fælles oplevelse, som snart er til ende. Vi mangler efterhånden kun at finde den terminal og den bus, som passer sammen, så vi kan komme videre på vores færd.

Myreturen
Der er det, jeg kommer til at tænke på en myretue. Alt er velorganiseret og tilrettelagt… vel at mærke så længe alle retter sig efter de skrevne og uskrevne regler. Når så en enkelt – her en vagt – træder lidt ved siden af, så begynder myretuens struktur at skride…. Lidt men nok til at det breder sig som ringe i vandet og snart betyder det, at der er rod i rækkerne af ventende passagerer på vej til næste punkt på rejsen. Den perfekt organiserede myretue er måske en illusion men alligevel en illusion, som vi alle deltager i for at mærke roen, sikkerheden og tiltroen til at alt løser sig, når bare jeg kommer godt gennem køen, gennem sikkerhedskontrollen, gennem busturen, finder terminalen osv.

Så måske var mødet i flyet et spørgsmål om at skabe tryghed i utrygheden – for et øjeblik….

Læs mere om intentionen bag indlæggene under Bænken.

justdoyou.dk kan du læse mere om, hvordan du ændrer vaner, overbevisninger eller du kan tilmelde dig nyhedsbrevet.