Just Do You

Vid hvem du er, ændrer hvad du gør og lev det liv du brænder for

På kanten af ørkenen

Jeg ved godt, at mennesket forenkler virkeligheden for at kunne rumme livet. Alligevel bliver jeg hele tiden overrasket over, hvor begrænset mit udsyn er.

Det er – for mig – en meget varm dag i byen. En by, som ligger tæt på ørkenen, kun afgrænset af bjerge, bakker og vinden, som lader regnen falde på byens side af højderne. Lige på den anden side er livet et helt andet med udfordringer, som ægteparret,, jeg møder lever med hver dag.

De bor kun 35 miles væk og alligevel kunne de godt have boet på et andet kontinent, så anderledes er deres livsvilkår. Her i byen er der en rytme dagen igennem året rundt. Ægteparret har to liv. Det liv, de lever, når de kan opholde sig uden for og drive deres landbrug og et andet liv, hvor de enten opholder sig inden for eller er bortrejst. Det betyder så også, at de har et halvt år til at nå et helt års arbejde, hvilket de har vænnet sig til.

Samtidig så har de set det gode i at leve på denne måde, så de indhenter alt det sociale i de 6 måneder, hvor de ikke kan opholde sig uden for på grund af solen og de høje temperature.

Rettidig omhu
Gad vide om vi i Danmark kunne finde ud at leve på denne måde. Måske ikke helt så ekstremt, jeg tænker mere på det at omlægge vores daglige vaner for at leve med klimaet og ikke imod det…. Jeg fik stof til eftertanke især, da jeg på dette sted blev opmærksom på, hvad vi er på vej og hvor hurtigt det kan gå – en udvikling som viser sig på forskellige måder og alligevel er det som om, vi i det daglige hamsterhjul flytter spørgsmålet om klimaet længere og længere ned på prioritetslisten.

På det tidspunkt holder den prioritering desværre ikke længere …. Men giver det så mulighed for rettidig handling? Det spørgsmål ligger jeg ud her og håber, du får et par tanker eller tre, som gør, at du handler med rettidig omhu så at sige….

Læs mere om intentionen bag indlæggene under vaner, overbevisninger, følelser.

justdoyou.dk kan du læse mere om, hvordan du ændrer vaner, overbevisninger eller du kan tilmelde dig nyhedsbrevet.